Evenementen

Samen met zielsverwanten neem ik deel aan verschillende tuinbeurzen.
In Lasne (“les jardins d’Aywiers”) en Hex zijn we te vinden onder de naam “Anne’s mand”. Deze naam refereert naar de gezamelijke lesgeefster, Anne Hermans. In Beervelde en Vallabrègues stel ik ten toon onder de naam ‘Anders gevlochten’ – Bruno Vloeberghs.

Les jardins d'Aywiers / 1ste weekend van mei & oktober

Gepassioneerde vakmensen en bezoekers die in de ban zijn van de tuin, ontmoeten elkaar in de betoverende omgeving van “De Tuinen van Aywiers”.

De tuin van 7 hectaren, omgeven door oude muren, herbergt prachtige honderdjarige bomen, struiken en zeldzame planten, een vijver, bronnen en een tuin met geurige en geneeskrachtige planten.

De tuindagen van Beervelde / 2de weekend van mei & oktober

Drie dagen lang, half mei en half oktober, is het Park een schatkamer voor de meest veeleisende plantenliefhebber. Tevens biedt dit evenement aan zijn bezoekers, samen met een muzikale omlijsting, een ruime keuze op gebied van decoratie en antiek voor de tuin en zijn omgeving, ambachten, kinderanimatie, workshops en culinaire streekproducten die voor een harmonieuze totaalbeleving zorgen. Beervelde: een atmosfeer, een gezellige uitstap met vrienden of familie, een plaats waar twee keer per jaar tuinvrienden elkaar in een natuurlijke omgeving ontmoeten.

De tuindagen van kasteel Hex / 2de weekend van juni & september

Kasteel Hex is een ontmoetingsplaats voor tuin- en natuurliefhebbers. De jaarlijks terugkerende tuindagen zijn voor velen een gelegenheid om in een ontspannen sfeer – en in het uitzonderlijk kader van de historische tuinen – collega’s te ontmoeten, bijzondere planten te ontdekken en bij kwekers en specialisten om advies te gaan.

Festival de la Vannerie Vallabrègues / 2de weekend van Augustus

Elk jaar in Vallabrègues – een klein dorpje in het hart van de Provence – een vijftig tal mandenvlechters samen om 2 dagen hun werk voor te stellen. Het is internationaal gezelschap met mandenvlechters uit Frankrijk – Spanje – Italië – Denemarken – Israël – Polen en uiteraard België.